понеделник, 6 януари 2014 г.

СУСАМОВ ТАХАН В МЕД
Състав: 140 гр. сусамов тахан, 280 гр. натурален пчелен мед
Сусамовият тахан е известен от древността.
Това се дължи на наличието на множество полезни вещества в него, които са полезни за здравето на човека,от които най-важните са:
1. Богато съдържание на лесно усвоим от човека калций. Той е важен за профилактика и лечение на остео­пороза.
2. Сусамът съдържа фитостерини. Те се включват в метаболизма на човека, като изместват липопротеините с ниска плътност (LDL). Така намаляват рисковете от развитие на атеросклероза, инсулти, инфаркти, аневризми и дисекиращи аневризми, тромбоемболии, разширени вени и други съдови заболявания.
3. Сусамът съдържа фитоестрогени. Допълнителното внасяне на тези вещества води до намаляване на риска от рак на млечната жлеза, яйчниците, дебелото черво и др.

Приемът на сусам в мед действа благоприятно на стомашно-чревния тракт, като подпомага оздравителния процес при язвена болест, гастрит.
Препоръчва се при болки в гърлото, ангини, фарингити, ларингити, стоматити, афти.
Може да се използва външно, при слънчеви или термични изгаряния.
Начин на употреба: Възрастни - по 1 супена лъжица. Деца - 1 чаена лъжичка два пъти дневно, 30 мин. преди храна.

Противопоказания: Алергични реакции и непоносимост, или съмнение за такива, към пчелен мед, пчелни продукти и сусамов тахан.

Да НЕ СЕ ДАВА на деца под 1 годишна възраст

Продуктът се приготвя със специална техника, която води до максимално добра хомогенизация. Продуктите, които се влагат са натурални и се подбират селективно. При това, наличните ферменти в меда подготвят сусама за по-пълноценно усвояване и по-добър ефект за укрепване на здравето при деца и възрастни.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.