петък, 30 декември 2011 г.

Обща характеристика

Кристализация: Кристализацията е естествен процес. Колкото е по-богат по състав медът, толкова по-бързо настъпва. При нужда от втечняване може да се загрее внимателно на водна баня до 42 градуса. При тази температура медът се втечнява след няколко часа.
Състав на меда: Полифлорен, което означава многоцветен, букет. Нектарен. В него има нектар от горска и полска растителност, което придава богата вкусова палитра, аромат и лечебни свойства на продукта. За състава на меда можем да съдим обективно по поленовия анализ. В меда има около 5% полен от липа, акация, кайсии, ябълки, сливи, кестени, полски и горски цветя и билки, тикви, слънчогледи, люцерни, кантарион, лавандула и др. Богатството на състава обуславя и широкия спектър на лечебно въздействие на продукта. От въглехидратите преобладава естествената плодова захар /гроздова захар, фруктоза/. Кристална захар в меда не е добавяна.
Дозировка: Дневната доза на пчелен мед е 1 – 2 гр./кг. телесно тегло, разпределен в 3 – 4 приема, за да не се претоварва задстомашната жлеза. Препоръчва се разтваряне на меда в топъл чай, мляко, сокове с температура до 45 градуса.
Продължителност на използване: Неограничена.
Съхраняване: На сухо, сенчесто място при температури не по-високи от 16-24 градуса.
Показания за приложение: Профилактично за укрепване на физическото, нервно-психическото състояние на деца и възрастни, подобряване на психо-емоционалния статус, съня, имунитета. Препоръчва се като основен подсладител. Кристалната захар по възможност да се изключи от менюто. Тя натоварва много задстомашната жлеза и с годините води до заболяване от захарен диабет. През зимния период е с изразен противогрипен ефект. Лечебно – при простудни заболявания, при големи физически и психически натоварвания. При нарушения на съня. При нервно напрежение. Състояния преди и след операция и възстановяване от различни заболявания.
При диабет II тип /старчески диабет, диабет който не се лекува с инсулин/ може и се препоръчва приемането на 50 гр. /3 чаени лъжички/, разтворен в сок, чай, мляко.
Противопоказания: Да не се дава на деца преди навършване на 1 годишна възраст. Захарен диабет, който се лекува с инсулин.

Производители: Балчо Маринов Балчев – над 40 години опит. Лиляна Демирова Балчева – биолог, Цветелина Антонова Щерева – Балчева - магистър по пчеларство, д-р Мирослав Балчев Балчев - детски болести, неврохирургия, апитерапия, регистриран производител, Бойко Мирославов Балчев.
За контакти: 0888/32 31 34; 0888/456 121, 032/624753, abiconic@dir.bg, abiconic@abv.bg, boikobalchev@yahoo.com
Подробна информация за меда: http://abiconic.dir.bg/, http://www.med-bg.com/, http://bees.dir.bg/.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.