петък, 30 декември 2011 г.

Технология

Технология на придобиване: Центрофугиране на зрял мед при 60-100% запечатани пчелни килийки на питите.
Технология на отглеждане на пчелните семейства: Зимно време в семействата се оставят големи количества хранителни запаси под формата на мед. При необходимост от хранене в хранилките на семействата се налива пчелен мед. Кристална захар не се дава в беридбения период, за да не попада в стоковия мед. Отглеждат се силни семейства. Не се провежда лечение с антибиотици, сулфонамиди, химиотерапевтици.
Технология на разфасоване: Медът се разфасова без да се преработва непосредствено след центрофугирането в нови буркани с различна вместимост. Бурканите се затварят с нови винтови капачки. Поради това кристализацията, която настъпва, е равномерна. Нивото на влага в него е много ниско, което води до образуване на безводни кристали мед, които са най-много пристенно на буркана и изглеждат като бели повлекла. Медът не се затопля с цел разфасоване.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.