петък, 30 декември 2011 г.

Да помогнем на пчелите, за да бъдем здрави, силни и красиви, със съхранен вид и дух! Да обединим усилия за съхраняване живота на земята!

Известно ли ви е, че от 2006 година насам, годишните загуби от липса на качествено опрашване на растенията по света възлизат на 3 трилиона долара?
При това много от големите производители на пчелни продукти в света не публикуват данни за загубите си, причинени от високата смъртност на пчелите през последните години. Вижте колко трагично е положението в Китай тук http://e-vestnik.bg/4253. Там вече съществува професията хора-пчели, които с огромно усилие се мъчат да компенсират огромните загуби на пчелни семейства. Какви са причините за гибелта на пчелите – все още не е известно. Още по-малко е известно как може този процес да бъде преустановен. Факт са само огромните загуби на хранителната индустрия от липсата на адекватно опрашване. Факт е, че 87 от 115 най-важни растителни култури на планетата се нуждаят от пчели, за да плододават. Започва ли да Ви става ясно къде са корените на световната икономическа криза? В този смисъл употребата на пчелни продукти ще подпомогне пряко и косвено Вашето здравословно състояние. Косвено, защото по този начин, купувайки пчелни продукти, Вие инвестирате средства в един изключително важен за живота на планетата сектор, какъвто е пчеларството. Защото Вашите пари ще бъдат реинвестирани в средства за развитие и укрепване на пчеларството. Получава се нещо като съвместно предприятие, в което всеки участва според възможностите си. От една страна сме ние – пчеларите, които развиваме отрасъла пчеларство, а от друга страна сте Вие – които с вашите покупки обезпечавате средства за производство на пчелни продукти и грижи за пчелните семейства, като насреща получавате изключително ценни за здравето и живота пчелни продукти. Те от своя страна, при редовната им употреба пряко повлияват Вашето здравословно състояние в много направления, които са обект на множество апитерапевтични изследвания през последните години.
Още в древните времена пчелният мед е бил високо ценен и използван като източник на сили, здраве. През хилядолетията пчелният мед е основен подсладител и консервант на храните. Няма друг естествен хранителен продукт с такова високо витаминно и енергийно съдържание, който така добре и без вреда да се усвоява от човешкия организъм. Чрез постоянната употреба на пчелните продукти можете да предотвратите развитието на заболявания като остеопороза, атеросклероза, импотентност, невротични състояния, понижена имунна защита на организма. Вече има научни доказателства за това, че употребата на мед не води до затлъстяване, че диабетиците от II тип могат да употребяват до 50 гр. мед дневно, че с мед успешно се лекуват рани, а с прополис язвена болест, с пчелно млечице вълчанка, диабет втори тип и др. Пчелите са единствените същества, които не създават нищо вредно през целия си живот. Продуктите от тяхната неспирна работа са безкрайно полезни за хората, без странични ефекти и чисти, независимо от замърсеността на околната среда.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Забележка: Само членове на този блог могат да публикуват коментари.